sobota, 19 lipca 2014

Śnieżka z kiełkami rzodkiewki, orzechami włoskimi, truskawkami i wiśniami w sosie balsamicznym



Składniki:

- 400 g serka mascarpone
- 120 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 50 g cukru pudru
- 1 szklanka wiśni 
- 1 szklanka truskawek 
- 100 g orzechów włoskich
- 20 g kiełków rzodkiewki
- 80 ml octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu

Wykonanie:

Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować tak by powstała gładka masa. Serek umieścić w lodówce do schłodzenia.
Wiśnie umyć i wydrylować. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.
Do octu balsamicznego dodać miód i dokładnie wymieszać. Wiśnie i truskawki zalać octem balsamicznym i pozostawić na pół godziny.  Po tym czasie wiśnie i truskawki wyjąć z octu balsamicznego.

Serek mascarpone wyłożyć na talerz, przybrać truskawkami, wiśniami, kiełkami rzodkiewki oraz posiekanymi orzechami włoskimi.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz