Składniki na
pudding (4 porcje):
- 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 15 listków mięty
- 4 łyżki nasion chia
- 1 łyżka syropu daktylowego lub miodu
Jogurt naturalny zmiksować z miętą i syropem daktylowym. Dodać nasiona chia, wymieszać. Odstawić na 15
minut. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać i przełożyć do pucharków.
Składniki na mus
truskawkowy:
-200 g truskawek
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżka syropu daktylowego lub miodu (opcjonalnie)
Truskawki zmiksować na puree. Dodać syrop daktylowy oraz nasiona
chia, wymieszać. Mus truskawkowy ułożyć na warstwie jogurtowej, przykryć folią
spożywczą i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz