sobota, 8 lipca 2017

Miętowy pudding z chia i musem truskawkowym




Składniki na pudding (4 porcje):

- 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 15 listków mięty
- 4 łyżki nasion chia
- 1 łyżka syropu daktylowego lub miodu

Jogurt naturalny zmiksować z miętą i syropem daktylowym.  Dodać nasiona chia, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać i przełożyć do pucharków.


Składniki na mus truskawkowy:

-200 g truskawek
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżka syropu daktylowego lub miodu (opcjonalnie)


Truskawki zmiksować na puree. Dodać syrop daktylowy oraz nasiona chia, wymieszać. Mus truskawkowy ułożyć na warstwie jogurtowej, przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz