Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 rzodkiewek
- 3 plastry salami
- 2 garści mixu sałat z rukolą
Składniki na sos
jogurtowy:
- 1/3 szklanki
jogurtu naturalnego
- 1łyżka posiekanej mięty
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć,
doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Jajka obrać, przekroić na pół, a następnie na ćwiartki.
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
Salami pokroić na cieniutkie paseczki, a następnie
przysmażyć na patelni, aż staną się chrupiące.
Na talerzu ułożyć naprzemiennie mix sałat, rzodkiewkę oraz
jajka. Całość polać sosem jogurtowym i posypać salami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz