czwartek, 26 kwietnia 2018

Sałatka z jajkiem i rzodkiewką





Składniki:

- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 rzodkiewek
- 3 plastry salami
- 2 garści mixu sałat z rukolą


Składniki na sos jogurtowy:

-  1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1łyżka posiekanej mięty
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól, pieprz do smaku


Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Jajka obrać, przekroić na pół, a następnie na ćwiartki. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
Salami pokroić na cieniutkie paseczki, a następnie przysmażyć na patelni, aż staną się chrupiące.
Na talerzu ułożyć naprzemiennie mix sałat, rzodkiewkę oraz jajka. Całość polać sosem jogurtowym i posypać salami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz