środa, 6 kwietnia 2016

Makaron z pesto z rzeżuchy i bazylii




Składniki:

- 1 szklanka bazylii
- 1/2 szklanki rzeżuchy
- 50 g nerkowców
- 50 g parmezanu
- 100 ml oleju rzepakowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz


Dodatkowo:

- 300 - 350 g makaronu
- rzeżucha
- starty parmezan
- 100 ml wody po ugotowanym makaronie


Wykonanie:

Wszystkie składniki pesto dokładnie zblendować. Doprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z pesto. Gdyby pesto okazało się za gęste dodać odrobinę wody, która została po ugotowaniu makaronu. Przed podaniem posypać rzeżuchą i parmezanem.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz