piątek, 10 lutego 2017

Koktajl marchewkowo - pomarańczowy z imbirem




Składniki:

- 3 marchewki (około 300 g)
- 3 pomarańcze (około 700 g)
- 350 ml soku jabłkowego
- 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)



Marchew umyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Jeżeli posiadamy blender o małej mocy, marchew można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze umyć, a następnie wyfiletować. Marchew, pomarańcze, imbir i 100 ml soku jabłkowego umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładką, jednolitą masę. Wlać pozostały sok jabłkowy, krótko zmiksować. W razie konieczności koktajl można dosłodzić łyżką miodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz