Składniki:
- 300 g makaronu sojowego,
- 1 szklanka mrożonego groszku,
- 1 średnia cukinia,
- 6 pieczarek,
- 1/2 pęczka szczypiorku,
- kilka liści kapusty pekińskiej,
- 350 g piersi z kurczaka.
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka, lubczyk,
Przygotowanie:
Makaron
przygotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron kroimy na mniejsze części.
Kurczaka kroimy w drobną kostkę. W
miseczce mieszamy przyprawy i obtaczamy w nim piersi z kurczaka, a
następnie podsmażamy na patelni.
Pieczarki myjemy, kroimy w
plasterki i podsmażamy na patelni.
Groszek wrzucamy do wrzącej wody
i gotujemy 6-9 minut (aż będzie miękki).
Cukinie kroimy w cienkie
paski, wrzucamy na gorącą wodę i gotujemy około 1-1,5 minuty.
Wyjmujemy i odsączamy.
Do makaronu
dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, groszek, cukinię, pieczarki
oraz pokrojone liście kapusty pekińskiej.Sałatkę mieszamy,
doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Sałatkę wykładamy na
talerz i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Porady:
Mrożony groszek można zastąpić groszkiem z puszki lub świeżmy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz