Składniki na
sałatkę:
- 300 g białej fasoli
ugotowanej na parze Bonduelle
- 180 g tuńczyka w sosie własnym
- 100 g roszpunki
- 180 g sera feta
- 1 awokado
- 60 g kaszy jaglanej
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szklanka wody
Składniki na sos:
- 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
- 2 i 1/2 łyżki octu balsamicznego
- 1 i 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 4 łyżki oleju rydzowego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Składniki na sos dokładnie zmiksować. Kaszę jaglaną
przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sok z cytryny dodać do wody,
wymieszać. Awokado obrać, pokroić na plasterki i zanurzyć na chwilę w wodzie z cytryną (dzięki temu
awokado nie ściemnieje). Roszpunkę umyć i delikatnie osuszyć. Tuńczyka
rozdrobnić.
Wszystkie składniki sałatki wrzucić do salaterki, dodać sos,
delikatnie wymieszać.
Mmm, wygląda apetycznie :) Zrobię coś takiego :)
OdpowiedzUsuń