sobota, 16 czerwca 2018

Krem gryczano - orzechowy z czereśniami






Składniki:

- 150 ml mleka
- 100 g niepalonej kaszy gryczanej
- 50 g masła orzechowego
- 15 g daktyli
- 1 banan
- 15 g kakao
- 150 g czereśni


Daktyle drobno pokroić.  Kaszę gryczaną i daktyle przesypać do niewielkiego rondelka. Zalać mlekiem i odstawić na noc do lodówki.
Czereśnie przekroić na pół i usunąć pestki.
Namoczone daktyle, kaszę gryczaną wraz z mlekiem , kakao, masło orzechowe i obranego banana umieścić w malakserze i zmiksować na gładką masę.
Dodać czereśnie, wymieszać. Krem przełożyć do pucharków, schłodzić w lodówce. Przed podaniem ozdobić czereśniami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz