Składniki:
- 100 g mąki jaglanej
- 70 g mąki migdałowej
- 140 g cukru
- 130 g masła
- 3 jajka
- 100 g marchewki startej na tarce o średnich oczkach
- 85 g grubo posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę
jaglaną przesiać z sodą przez sito. Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą
masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, dokładnie miksując. Dodać obie mąki,
cynamon, przyprawę do piernika i marchew. Wymieszać, tylko do połączenia
składników. Wsypać orzechy, delikatnie wymieszać.
Foremkę na babkę wysmarować masłem i oprószyć mąką.
Przełożyć do niej ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC i
piec około 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i przestudzić.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Moim zdaniem na ten blog na pewno powinno zaglądać bardzo dużo osób.Ja tak uważam.
OdpowiedzUsuńJestem takiego samego zdania jak mój poprzednik. Nic nie będę dodawał.
OdpowiedzUsuńMój bardzo bliski przyjaciel powiedział mi ostatnio żebym skorzystał z bardzo dobrej firmy Dezynsekcja .Ja go posłuchałem i z tej firmy jestem bardzo zadowolony. Warto z niej skorzystać.
OdpowiedzUsuńBędę zmuszony polecić ten blog mojej żonie. Ją ten blog bardzo zainteresuje.
OdpowiedzUsuńMoja bardzo dobra koleżanka lubi gotować i powiedziałem jej że bardzo dobrze zrobi jak wejdzie na ten blog.
OdpowiedzUsuńDobrze zrobiłem ,ze tutaj wszedłem. Na pewno na tym blogu zostanie na dłużej.
OdpowiedzUsuńNa pewno na ten blog zagląda dużo osób. Ten blog po prostu jest bardzo ciekawy.
OdpowiedzUsuń