wtorek, 19 sierpnia 2014

Racuchy z borówkami i kokosem




Składniki:

- 1 szklanka mąki
- 1 i 1/2 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru
- 250 g borówek
- 1/2 łyżeczki sody

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i borówek umieścić w naczyniu i dokładnie zmiksować. Do ciasta wsypać wiórka kokosowe, wymieszać. Dodać borówki i delikatnie wymieszać.
Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Podawać z miodem, syropem klonowym lub oprószone cukrem pudrem.  





2 komentarze:

  1. uwielbiam racuchy! to smak mojego dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. baaardzo apetyczne, wyglądają pięknie!
    pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń