Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 i 1/2 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru
- 250 g borówek
- 1/2 łyżeczki sody
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i borówek
umieścić w naczyniu i dokładnie zmiksować. Do ciasta wsypać wiórka kokosowe,
wymieszać. Dodać borówki i delikatnie wymieszać.
Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną patelnię, formując
niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z miodem, syropem klonowym lub oprószone cukrem
pudrem.
uwielbiam racuchy! to smak mojego dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńbaaardzo apetyczne, wyglądają pięknie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie!