Składniki:
- 300 g drobnego makaronu
- 500 g pomidorów cherry
- 2 średnie marchewki
- 3 nieduże ogórki
- 250 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki posiekanej, świeżej kolendry
- 3 łyżki posiekanej, świeżej natki pietruszki
- 3 łyżki posiekanej,
świeżej bazylii
- 250 g sera feta
Sos:
- sok z jednej cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach. Ogórki umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Pomidorki
pokroić na mniejsze kawałki, a cebulę na cienkie piórka. Ser feta rozdrobnić.
Wszystkie składniki na sałatkę wrzucić do miski i wymieszać.
Składniki sosu zmiksować doprawić solą i pieprzem. Sałatkę
polać gotowym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz