sobota, 13 lipca 2019

Crumble z agrestem





Składniki:

- 100 g mąki pszennej
- 50 g mąki migdałowej
- 60 g cukru
- 80 g masła
- 30 g płatków migdałowych
- około 380 g agrestu
- 2 łyżki miodu


Trzy małe kokilki wysmarować masłem. Agrest umyć, usunąć szypułki. Nasypać do kokilek, polać odrobiną miodu. Obie mąki, cukier oraz masło umieścić w misce. Wyrobić między palcami, aż powstanie kruszonka. Jeżeli powstała kruszonka będzie za sucha dodać łyżkę masła, jeśli zbyt mokra, dodać łyżkę mąki. Dodać płatki migdałowe, wymieszać. Kruszonkę wysypać na agrest.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 195oC przez około 25 - 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz