wtorek, 14 lipca 2015

Ciasteczka z płatków jaglanych i siemienia lnianego




Składniki:

- 220 g płatków jaglanych 
- 170 g masła
- 90 g cukru
- 4 żółtka
- 70 g siemienia lnianego


Wykonanie:

Płatki jaglane i siemię lniane zmielić np. w młynku do kawy (można także wsypać do misy miksera wyposażonej w noże tnące i dokładnie zmiksować).
Masło utrzeć z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać żółtka i ponownie zmiksować. Dodać zmielone płatki jaglane i siemię lniane. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, za pomocą szprycy, wyciskać niewielkie ciasteczka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 12 - 15 minut. Wystudzić na kratce.





1 komentarz:

  1. esktra przepis! zrobię koniecznie, mam właśnie płatki na stanie ;)

    OdpowiedzUsuń