wtorek, 23 maja 2017

Crumble z rabarbarem




Składniki:

- 100 g mąki
- 70 g cukru trzcinowego
- 60 g masła
- 400 g rabarbaru

Cztery małe kokilki wysmarować masłem. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Nasypać do kokilek. Mąkę, cukier oraz masło umieścić w misce. Wyrobić między palcami, aż powstanie kruszonka. Jeżeli powstała kruszonka będzie za sucha dodać łyżkę masła, jeśli zbyt mokra, dodać łyżkę mąki. Kruszonkę wysypać na rabarbar.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC przez około 30 - 35 minut.

Uwagi:

Przed wsypaniem rabarbaru do kokilek, można go wymieszać z odrobiną cukru. Będzie mniej kwaśny:).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz