Składniki:
- 200 g makaronu świderki Czaniecki
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 średnia cukinia
- 200 g pieczarek
- 200 g sera feta
- 4 łyżki startego parmezanu
- 3 jajka
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej, świeżej kolendry
- 1 łyżka posiekanej, świeżej bazylii
- kilka pomidorków cherry
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Makaron razem z
pieczarkami ugotować w osolonej wodzie. Jajka, ser feta oraz parmezan dokładnie
zmiksować, tak by powstała gładka masa.
Doprawić solą i pieprze. Masę jajeczno -serową wlać do makaronu, dodać zioła, posiekaną
cebulę oraz pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Całość delikatnie wymieszać. Cukinię pokroić w plasterki.
Foremkę na tarte wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie
ułożyć część cukinie, na którą wyłożyć masę makaronową. Wierzch tarty ozdobić
plasterkami pozostałej cukinii oraz pomidorkami cherry.
Tarte włożyć do
piekarnika nagrzanego do 200oC i piec około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz