Składniki:
- 220 g maki pszennej
- 100 g mąki z pełnego przemiału
- 200 g masła
- 120 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 4 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodać miód i
jajko, zmiksować. Mąkę przesiać z cynamonem i dodać do masy maślanej, zagnieść
ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4 - 5 mm. Za pomocą foremki wykrawać
okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia,
zachowując niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 200oC przez 10 -
13 minut, do zezłocenia brzegów. Wyjąć i
przestudzić na kratce.
Czuję ich miodowy zapach;)
OdpowiedzUsuńChętnie schrupię takie pyszności :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńMiodowe muszą być bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/2017/01/02/tagliatelle-z-lososiem-cukinia-i-mascarpone/