Składniki:
- 180 g wiórków kokosowych
- 140 g mąki
- 80 g płatków owsianych
- 200 g masła
- 130 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Płatki owsiane zmielić np. w młynku do kawy. Zmielone płatki wymieszać z
wiórkami kokosowymi, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na
jasną i puszystą masę. Dodać jajka, jedno po drugim, dokładnie miksując po
każdym dodaniu. Wsypać suche składniki, dokładnie wymieszać. Z masy formować
kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia, w znacznej odległości od siebie, delikatnie spłaszczyć. Włożyć do
piekarnika nagrzanego do 185oC i piec przez około 15 - 18 minut, do
zezłocenia. Wyjąć i przestudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz