niedziela, 4 lutego 2018

Krem gryczano - orzechowy z musem z mango





Składniki :

- 85 g niepalonej kaszy gryczanej
- 100 g nerkowców
- 240 ml mleka
- 1/2 dojrzałego awokado
- 80 g białej czekolady
- 1 mango
- 2 łyżki z cytryny


Kaszę gryczaną i nerkowce przesypać do niewielkiego rondelka. Zalać mlekiem i odstawić na noc do lodówki. Namoczone nerkowce i kaszę gryczaną, razem z mlekiem, umieścić w malakserze. Dodać obrane awokado oraz łyżkę soku z cytryny, zmiksować na gładką masę.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Dodać do masy gryczano - orzechowej, zmiksować. Mango zmiksować z łyżką soku z cytryny.
Krem gryczano - orzechowy przełożyć do pucharków. Na wierzch wyłożyć mus z mango. Schłodzić w lodówce.

1 komentarz: