Składniki:
- 150g makaronu
- 1 i 1/2 awokado
- 200 g czerwonej fasoli
z puszki
- 200 g kukurydzy z puszki
- 10 - 12 pomidorków cherry
- duża garść natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Składniki na
dresing:
- 3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire ( można pominąć)
- 1/5 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1/4 łyżeczki pasty z chilli
Wykonanie:
Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Przecedzić i przestudzić. Natkę pietruszki posiekać. Pomidorki pokroić w
ćwiartki. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, polać
dresingiem, delikatnie wymieszać. W razie konieczności doprawić solą i pieprzem.
Makaron zachwyca swoją piękną paletą kolorów, za którymi tak tęsknimy, gdy za oknem zima :)
OdpowiedzUsuń