Składniki:
- 250 g ugotowanej ciecierzycy (można użyć z puszki)
- 1 awokado
- 1/2 czerwonej cebuli
- 8 pomidorków cherry
- 120 g sera feta
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Olej wymieszać z sokiem z cytryny. Czerwoną cebulę pokroić w
kostkę, umieścić na sitku i przelać wrzącą wodą.
Ser feta pokroić w kostkę, a pomidory cherry na ćwiartki.
Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w kostkę.
Składniki sałatki przełożyć do miski, polać olejem
wymieszanym z cytryną, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz