Składniki:
- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- 150 g mozzarelli
- 16 pomidorków cherry
- duża garść rukoli
- 2 łyżki oleju + olej do posmarowania bakłażana i cukinii
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Bakłażana, pomidorki i cukinię umyć i osuszyć. Pokroić w 0,5 cm
plasterki, skropić olejem i oprószyć solą. Smażyć na patelni grillowej 2 - 3
minuty, z każdej strony. Pomidorki przekroić na pół, a mozzarellę na plasterki.
Olej zmiksować z octem balsamicznym i sokiem z cytryny.
Doprawić solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć naprzemiennie rukolę, grillowaną cukinię,
bakłażana, mozzarellę oraz pomidorki cherry. Całość polać dresingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz