Składniki:
- 80 g wiórków kokosowych
- 80 g mąki kokosowej
- 150 g puree z dyni
- 4 jajka
- 80 ml oleju rzepakowego
- 140 g płynnego miodu
- 150 g jogurtu naturalnego
- sok z 1/2 cytryny
- skórka starta z 1/2 cytryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W
jednym naczyniu wymieszać puree z dyni, jajka, olej, jogurt, miód, sok i skórkę
z cytryny. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, wiórki kokosowe
oraz proszek do pieczenia. Suche składniki przesypać do mokrych,
wymieszać, tylko do połączenia
składników. Keksówkę wysmarować masłem i oprószyć mąką kokosową. Przelać do
niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160OC przez około 60 - 70
minut, do tzw. suchego patyczka.
Wygląda wyśmienicie i za pewne smakuje jeszcze lepiej !
OdpowiedzUsuń