Składniki:
- 200 ml mleka kokosowego
- 80 g puree z dyni
- 40 g płatków jaglanych
- 1/3 łyżeczki cynamonu
Dodatkowo:
- 2 jabłka
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie
plastry. Posypać cynamonem i wymieszać, tak b wszystkie plasterki się nim
pokryły. Jabłka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do
piekarnika nagrzanego do 180oC na 15 - 20 minut. Jabłka powinny
zmięknąć, ale nie rozpadać się.
W niewielkim rondelku zagotować mleko kokosowe i puree dyniowe.
Wsypać płatki jaglane i cynamon. Całość
gotować trzy minuty. Gotowe płatki podawać z pieczonymi jabłkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz