piątek, 18 listopada 2016

Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami




Składniki:

- 200 ml mleka kokosowego
- 80 g puree z dyni
- 40 g płatków jaglanych
- 1/3 łyżeczki cynamonu


Dodatkowo:

- 2 jabłka
- 1/4 łyżeczki cynamonu


Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Posypać cynamonem i wymieszać, tak b wszystkie plasterki się nim pokryły. Jabłka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na 15 - 20 minut. Jabłka powinny zmięknąć, ale nie rozpadać się.

W niewielkim rondelku zagotować mleko kokosowe i puree dyniowe. Wsypać płatki jaglane  i cynamon. Całość gotować trzy minuty. Gotowe płatki podawać z pieczonymi jabłkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz