Składniki:
- 140 g mąki
- 50 g kaszy manny
- 200 g puree z dyni
- 120 ml oleju rzepakowego
-100 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 130 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 80 g blanszowanych orzechów laskowych
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Orzechy laskowe grubo posiekać.
W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę,
kaszę mannę, cukier trzcinowy, cynamon, kardamon, proszek do
pieczenia oraz sodę. W drugiej składniki
płynne: olej, jogurt naturalny oraz jajka.
Zawartość obu naczyń połączyć i mieszać do połączenia się
składników.
Formę do muffinków wyłożyć papilotkami. Wypełnić ciastem do
3/4 ich wysokości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz