wtorek, 1 lipca 2014

Bób z kiełbasą jałowcową



Składniki:

- 500 g bobu
- 200 g kiełbasy jałowcowej 
- 1 czerwona cebula
- garść świeżej natki pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz

Wykonanie:

Do posolonej, gotującej się wody wrzucić czosnek i bób. Gotować około 15 - 20 minut, aż bób będzie miękki. Ugotowany bób odcedzić i obrać ze skórki.

Kiełbasę pokroić w pół plasterki, a cebulę w piórka. Na podgrzaną patelnię wrzucić kiełbasę i cebulę, smażyć około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbasę z cebulą wymieszać z bobem, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na talerz i posypać świeżą natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz