Składniki:
- 400 g serka
mascarpone
- 120 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 50 g cukru pudru
- 1 szklanka wiśni
- 1 szklanka truskawek
- 100 g orzechów włoskich
- 20 g kiełków rzodkiewki
- 80 ml octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
Wykonanie:
Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować tak by powstała
gładka masa. Serek umieścić w lodówce do schłodzenia.
Wiśnie umyć i wydrylować. Truskawki umyć, usunąć szypułki i
pokroić na mniejsze kawałki.
Do octu balsamicznego dodać miód i dokładnie wymieszać.
Wiśnie i truskawki zalać octem balsamicznym i pozostawić na pół godziny. Po tym czasie wiśnie i truskawki wyjąć z octu
balsamicznego.
Serek mascarpone wyłożyć na talerz, przybrać truskawkami, wiśniami,
kiełkami rzodkiewki oraz posiekanymi orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz