Składniki:
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 130 ml kefiru
- 150 g ogórka
- 1 awokado
- 1/2 szklanki świeżej mięty
- 1/4 szklanki natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Do podania:
- 6- 8 rzodkiewek
- 80 g prażonych pestek dyni
- listki mięty
-opcjonalnie kwiaty szczypiorku
Składniki na chłodnik schłodzić w lodówce. Ogórki umyć,
osuszyć i ewentualnie obrać ze skórki (ale nie jest to konieczne). Awokado
przekroić na pół, usunąć pestkę, a następnie obrać ze skórki. Wszystkie
składniki włożyć do blendera i zmiksować na gładki krem. Podawać z drobno
posiekaną rzodkiewką, prażonymi pestkami dyni oraz listkami mięty i kwiatami
szczypiorku.
sugerowałabym dodanie avokado do listy składników
OdpowiedzUsuńAle w liście składników jest awokado, na 4 pozycji :)
OdpowiedzUsuń