Newella to pasteryzowane białko jaj kurzych. Jest to produkt naturalny i niskokaloryczny. Stanowi doskonałe źródło w pełni przyswajalnego białka. Idealny dla wegetarian oraz osób, które uprawiają sport. To także świetne rozwiązanie dla osób, które nie chcą jeść mięsa czyli dzieci. Można go przemycić w pysznym deserze, dostarczając organizmowi cennego białka.
Mus czekoladowy przetestowałam na swojej córce, niejadku. Nie je mięsa, warzyw i owoców. Ten mus to strzał w dziesiątkę. Córka dostała to co uwielbia czyli czekoladę, w której ukryte były białko w postaci Newelli oraz witaminy pochodzące z banana i awokado.
Składniki:
- 200 g Newelli klasycznej
- 1 awokado
- 1 banan
- 4 łyżeczki kakao
- 50 g gorzkiej czekolady
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki posiekanej mięty
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki umieszczamy w misie
miksera, z końcówkami tnącymi i wszystko dokładnie miksujemy. Można również
użyć blendera.
Przelać do szklaneczek, schłodzić.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz