poniedziałek, 24 listopada 2014

Mus czekoladowy z Newellą, bananami i awokado





Newella to pasteryzowane białko jaj kurzych. Jest to produkt naturalny i niskokaloryczny. Stanowi doskonałe źródło w pełni przyswajalnego białka. Idealny dla wegetarian oraz osób, które uprawiają sport. To także świetne rozwiązanie dla osób, które nie chcą jeść mięsa czyli dzieci. Można go przemycić w pysznym deserze, dostarczając organizmowi cennego białka.

Mus czekoladowy przetestowałam na swojej córce, niejadku. Nie je mięsa, warzyw i owoców. Ten mus to strzał w dziesiątkę. Córka dostała to co uwielbia czyli czekoladę, w której ukryte były białko w postaci Newelli oraz witaminy pochodzące z banana i awokado. 


Składniki:

- 200 g Newelli klasycznej
- 1 awokado
- 1 banan
- 4 łyżeczki kakao
- 50 g gorzkiej czekolady
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki posiekanej mięty


Wykonanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.  Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, z końcówkami tnącymi i wszystko dokładnie miksujemy. Można również użyć blendera.
Przelać do szklaneczek, schłodzić.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz