poniedziałek, 24 listopada 2014

Rożki z grillowaną Newellą i warzywami




Newella to pasteryzowane białko jaj kurzych. Jest to produkt naturalny i niskokaloryczny. Stanowi doskonałe źródło w pełni przyswajalnego białka. Idealny dla wegetarian oraz osób, które uprawiają sport. To także świetne rozwiązanie dla osób, które nie chcą jeść mięsa np. dzieci. 






Składniki :

- 8 tortilli
- 200 g Newelli naturalnej
- 1 duży ogórek
- 1 czerwona papryka
- 2 średnie papryki
- 1 średnia cukinia
- 1 szklanka ugotowanej cieciorki
- 1 łyżka oleju
- sól,  pieprz, lubczyk


Składniki na sos:

- 180 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz


Wykonanie:

Warzywa pokroić w cienkie słupki.  Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cukinię, smażyć około 2 - 3 minuty, doprawić solą.
Newellę pokroić na 0,5 cm plasterki, posmarować z obu stron olejem, posypać solą, pieprzem i lubczykiem. Plasterki Newelli grillować przez dwie minuty z każdej strony.
Do jogurtu dodać zmiażdżony czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Tortillę podgrzać na patelni, bez tłuszczu. Ciepłe tortille zwinąć w rożki, wypełnić grillowaną Newellą i warzywami. Dodać sos jogurtowy i od razu podawać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz