Newella to pasteryzowane białko jaj kurzych. Jest to produkt naturalny i niskokaloryczny. Stanowi doskonałe źródło w pełni przyswajalnego białka. Idealny dla wegetarian oraz osób, które uprawiają sport. To także świetne rozwiązanie dla osób, które nie chcą jeść mięsa np. dzieci.
Składniki :
- 8 tortilli
- 200 g Newelli naturalnej
- 1 duży ogórek
- 1 czerwona papryka
- 2 średnie papryki
- 1 średnia cukinia
- 1 szklanka ugotowanej cieciorki
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz,
lubczyk
Składniki na sos:
- 180 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Warzywa pokroić w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cukinię,
smażyć około 2 - 3 minuty, doprawić solą.
Newellę pokroić na 0,5 cm plasterki, posmarować z obu stron
olejem, posypać solą, pieprzem i lubczykiem. Plasterki Newelli grillować przez
dwie minuty z każdej strony.
Do jogurtu dodać zmiażdżony czosnek, doprawić solą i pieprzem,
wymieszać.
Tortillę podgrzać na patelni, bez tłuszczu. Ciepłe tortille zwinąć
w rożki, wypełnić grillowaną Newellą i warzywami. Dodać sos jogurtowy i od razu
podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz