sobota, 15 listopada 2014

Sałatka z wędzonym łososiem i kiełkami rzodkiewki




Składniki sałatki:

-150 g wędzonego łososia
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 2 średnie pomidory
- 3/4 szklanki kukurydzy
- 8 rzodkiewek
- 50 g kiełków rzodkiewki
- 2 łyżki posiekanego koperku


Składniki na sos:

- 200 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki serka śmietankowego
- sól, pieprz


Sposób przygotowania

Kiełki dokładnie opłukać i osuszyć. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki. Pomidora pokroić w kostkę. Łososia pokroić na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w salaterce.
Jogurt wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę podawać z sosem jogurtowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz