Składniki:
- 250g ugotowanej ciecierzycy ( można użyć z puszki)
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/5 łyżeczki ostrej papryki
Jeżeli używamy ciecierzycy z puszki należy przepłukać wodą,
odcedzić , a następnie osuszyć np. za pomocą ręczników papierowych.
Ciecierzycę przełożyć do miski, dodać przyprawy oraz olej,
dokładnie wymieszać.
Ciecierzycę rozłożyć równomiernie na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na
około 35 - 45 minut, piec aż ciecierzyca stanie się chrupiąca. W trakcie
pieczenia ,cieciorkę należy przemieszać 2 - 3 razy.
Wygląda idealnie <3 Uwielbiam cieciorkę i muszę zrobic taką wersję.
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/